poniedziałek, 25 lutego 2013

Italiano

Ostatnio poszerzamy z mężem smaki kulinarne - a raczej coraz bardziej stawiamy na włoską kuchnię
Tym razem upichciłam tagliatelle z pesto, pomidorkami, parmezanem i oczywiście świeżą bazylią. 

Nawet w kuchni się zrobiło wiosennie. A przez weekend wpadłam w szał broszkowy i powstały pastelowe, kolorowe...


 

20 komentarzy:

  1. Śliczne kolory, bardzo ładnie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne połączenia kolorków w broszkach!

    A włoskie danie... mmmm... aż zrobiłam się głodna:)

    Pozdrawiam
    charminglywritten.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Broszki cudne:) A daniem smaku narobiłaś:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Śliczne broszki, zwłaszcza ta ostatnia mnie urzekła:) a włoską kuchnię to i ja bardzo luuubię! Pozdrawiam. Ada

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuje, a kuchnia włoska jest fajna bo dużo przypraw i ziół w niej jest

      Usuń
  5. łagodne kolorki wiosennych kwiatuszków :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przynajmniej tak wywołuje sobie wiosnę :)

      Usuń
  6. Mniammmm, ale pyszności, aż mnie chęć wzieła na ugotowanie takiej potrawy. Jeszcze raz MNIAMMMMM...i idę do kuchni :P

    OdpowiedzUsuń
  7. Zgłodniałam od patrzenia! :-P
    A proszki prawdziwie wiosenne...

    OdpowiedzUsuń
  8. Kurczę, ten makaron wygląda zdecydowanie zbyt apetycznie :P To nie fair, bo zrobiłam się głodna ;)

    Broszki - bardzo mi się podobają!

    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  9. broszki cudne pozdrawiam ciepluteńko

    OdpowiedzUsuń
  10. Jedzonko wygląda smakowicie :) mniam :P. Piękne kolorki dobrałaś

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam pesto. Jak pięknie podane.:)) Skosztowałabym chętnie.
    Pa, Ewa

    OdpowiedzUsuń
  12. śliczne pastelki, w sam raz na nadchodzącą wiosnę

    OdpowiedzUsuń
  13. A ja dzisiaj bez obiadu hihihihi.
    pozdrawiam!
    Broszki są śliczne!

    OdpowiedzUsuń